Its done.


Nu har jag sett filmen 127 timmar.
Den vart en ganska intressant film må jag säg. Med tanke på att man följer han hela tiden när han sitter fast där i sprickan och tänker tillbaka på sitt liv så har dom lyckats göra den intressant. Att det är en sann historia gör att man blir ännu mer engagerad i hans kamp mot klockan.

James Franco spelar huvudrollen som Aron Ralston. Ni känner igen honom från Spider Man och filmen om James Dean. Regissören är Danny Boyle som även gjorde Slumdog millionaire. 
Aron är en äventyrare som gärna begav sig ut och klättrade, vandrade och dyl gärna ensam. Just denna dagen beger han sig till en isolerad canyon i Utah. Han har inte heller berättat för någon att han skulle dit vilket han oftast inte gjorde. Väl där springer han runt bland berg och glipor och när han ska hoppa ner i en klyfta så ramlar ett stenblock ner på honom och fastar mellan bergväggarna tillsammans med hans hand. Han sitter alltså fast i fem dygn med knappt något vatten att dricka. Han gör först allt som han bara kan för att försöka få loss sin hand men stenen går inte att rubba. Han tar den femte dagen beslutet att hugga av sin egen arm för att kunna överleva.

Det fanns sina moment då man sitter och våndas lite över smärtan som han upplever.

 

 



Jag passar även på att rekommendera att se The Social Network för dom som inte har sett den än. Filmen om Facebook. Jag personligen tyckte det var kul att se hur hela iden kom till och vilka personer som vart inblandade. Skådespeleriet görs väldigt bra utav alla parterna förutom att Jessie Eisenberg som spelar Mark Zuckerberg verkar som om allt som säg till honom är en personlig attack. Menar på att han hade inte behövt vara så sur genom hela filmen.

Oscarsgalan går av stapeln inatt. Kanske håller mig uppe för att kolla in den. Om inte för filmernas skull så är det ju definitivt röda mattan som är intressant att kolla på. Vem som har vad på sig etc.

 

Några av damerna på röda mattan år 2010.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0