Its done.


Nu har jag sett filmen 127 timmar.
Den vart en ganska intressant film må jag säg. Med tanke på att man följer han hela tiden när han sitter fast där i sprickan och tänker tillbaka på sitt liv så har dom lyckats göra den intressant. Att det är en sann historia gör att man blir ännu mer engagerad i hans kamp mot klockan.

James Franco spelar huvudrollen som Aron Ralston. Ni känner igen honom från Spider Man och filmen om James Dean. Regissören är Danny Boyle som även gjorde Slumdog millionaire. 
Aron är en äventyrare som gärna begav sig ut och klättrade, vandrade och dyl gärna ensam. Just denna dagen beger han sig till en isolerad canyon i Utah. Han har inte heller berättat för någon att han skulle dit vilket han oftast inte gjorde. Väl där springer han runt bland berg och glipor och när han ska hoppa ner i en klyfta så ramlar ett stenblock ner på honom och fastar mellan bergväggarna tillsammans med hans hand. Han sitter alltså fast i fem dygn med knappt något vatten att dricka. Han gör först allt som han bara kan för att försöka få loss sin hand men stenen går inte att rubba. Han tar den femte dagen beslutet att hugga av sin egen arm för att kunna överleva.

Det fanns sina moment då man sitter och våndas lite över smärtan som han upplever.

 

 



Jag passar även på att rekommendera att se The Social Network för dom som inte har sett den än. Filmen om Facebook. Jag personligen tyckte det var kul att se hur hela iden kom till och vilka personer som vart inblandade. Skådespeleriet görs väldigt bra utav alla parterna förutom att Jessie Eisenberg som spelar Mark Zuckerberg verkar som om allt som säg till honom är en personlig attack. Menar på att han hade inte behövt vara så sur genom hela filmen.

Oscarsgalan går av stapeln inatt. Kanske håller mig uppe för att kolla in den. Om inte för filmernas skull så är det ju definitivt röda mattan som är intressant att kolla på. Vem som har vad på sig etc.

 

Några av damerna på röda mattan år 2010.

 


Karta







Det börjar bli en hel del.




127 hours


Idag tänkte jag kolla på 127 Hours med James Franco. Det är en sann historia baserad på en mans historia när han var ute och klättrade och fastnade med armen mellan stenblock och satt fast i 5 dygn. För att överleva beslutade han sig att kapa sin egen arm för att komma loss. Så filmen handlar om hans dygn och han tankar kring hans liv.

Jag återkommer med mitt betyg senare.




Detta måste jag prova!!!










Filmnörd!


Jag har ju skrivit innan om lite filmer och så jag sett men tänkte att jag skulle göra mig en kategori på det området. Som de flesta vet är jag ju lite utav en filmnörd och vet en del inom området. Nu när Oscarsgalan är runt hörnan och en del av de filmerna har jag ju sett tänkte jag dela med mig av mina åsikter angående filmen. Sen om ni är intresserade av mina åsikter eller ej är ju er ensak.

Filmen Black Swan är ju en av filmerna som är nominerad i år bla för Bästa film, Bästa regi (Darren Aronofsky) och bästa kvinnliga huvudroll (Natalie Portman). Den är klassad som en psykologisk thriller.
Fimen handlar om Natalies karaktär som är en ung kvinna som dansar ballett och får sin livs största roll i den klassiska balletten Svansjön. För dom som inte vet historien är det lite kort och gott: Prinsessa blir förvandlad till en svan, Vill ha sin prins, trollkarlen förvandlar sin dotter som är den svarta svanen som förför prinsen, Prinsen och trollkarlen slåss och prinsen vinner och får sin vita svan. The End (typ).
Självklart är denna historia riktad om hur hon tränas inför rollen och börjar bli misstänksam mot en annan tjej som spelas av Mila Kunis.  Hon börjar förlora sig själv in i rollen mer och mer allt efter filmens gång.

Jag tycker att denna filmen är definitivt värd att se. Den är intressant och man får sina ouch, ooh, iih känslor lite här och där. Natalie Portman är en talangfull skådespelerska och har ganska många tunga roller bakom sig redan. Darren Aronofsky som regissör har bla gjort filmer som A Requiem for a dream, The fountain och The Wrestler. Som de flesta regissörer har han sitt sätt att framföra sitt budskap på.




Denna filmen får av mig:

av 5 möjliga.






Jag har blivit med iphone!

Ja då har även jag tagit steget till en iphone. Jag måste erkänna att jag tvekade en del på att skaffa en men nyfiken tog över mitt sinne och nu sitter jag här med en iphone i handen. Inte så värst smidig eller lätt men den är kul helt enkelt. Inatt sover jag ensam :( det gillar jag inte riktigt. Jag saknar Jason extra mycket då. Idag har han ringt mig tre gånger och han säger att han saknar mig så. Han är allt bra gullig. Nä godnatt på er därute. Vi ses i dimman...

...!



Sweet sunday.


Har varit en trevlig helg. I fredags ut och drack ett par öl med Jocke. Kom hem ganska tidigt för att vara en fredagkväll.
Lördagen åkte jag hem till Bror och Bella för att mysa där. Vi kollade på melodifestivalen och sen somnade på soffan vid halv elva tiden så det va bara och masa sig till sängen och sova natten ut. Jag vaknade ungefär vid 9 tiden på morgonen och sen låg jag i soffan och myste med Wilma. Vi såg filmen Trassel som vart en väldigt sockersöt film må jag säg. Tåls att ses. Sen pallrade vi oss tillbaka till Eslöv och åt en god middag. Drack mitt första glas Julmust på 1,5 år. Det satt inte helt fel de.

Annars som vanligt tänker jag mest på Jason hela dagarna och önskar innerligt och djupt att han vore här hos mig. Självkalrt hade det inte varit fel om jag vart där hos honom med men helst här så att han äntligen kan presenteras för familjen.

Lämnade in min baby idag. Får se om hon kan fixas. Ber till datorernas gud att moderkortet inte vart pajjat för då är det illa. Han skulle göra sitt bästa iaf! Men ni kan väl oxå lägga en tyst bön för mig. Jag tror att det hjälper om man är många som tänker positivt.

Nu får det bli mer söndagsmys. Är trött redan så det blir nog en tidig kväll till sängs igen. Men det är ok. När man sover går tiden fortare och jag vill att tiden ska gå jättefort just nu.

 

 



Jag tar två tack!


Snart har det gått en vecka sedan jag kom hem. Har inte gjort mycket alls. Det är skönt att få sova i en skön säng men vilket är bäst att sova i en säng som går an med en person man tycker om och älskar eller sova ensam i en bekväm säng. Jag har iaf min gosesköldpadda som Jason gav mig förra året. Den hjälper lite. vaknar på natten om han råkar glida ner från sängen. Kan inte sova utan. Vi pratas ju varje dag iaf men det är jobbigt ändå. En vecka avklarad så det blir väl förhoppningsvis inte alldeles för många efter det.

Nej nog om det jag ska inte bli en tjatkärring och gnälla varje gång jag ska skriva ngt. Men det är tillåtet att sakna för det gör jag ju oavsett vart jag är i världen :)

Idag damt det ner bläckpatroner i brevlådan. Vår skrivare har ju gapat hungrig det senaste året och de sista jag köpte funkade ju inte alls. Men så vart jag på jakt efetr nya häromdagen. Gick in på expert men de hade inga. Sen gick jag in på Kontorsvaror här på hörnan och han hade inte heller några inne men kunde beställa hem. Så han frågade vilka jag behövde och jag sa alla och undrade hur mycket det skulle gå på. Jodå 1080kr skulle det gå för alla 6!!!! Jag tackade för mig och sa att jag skulle fundera på saken. Klassiska svaret då man inte vill säga promt nej på ett oförskämt vis. Jag satte mig vid den gamla dumburken och letade. Hittade alla på Handyink för 224kr istället. Det var lite skillnad på det. Visst var ju säkert dom patronerna orginal jämfört med dom på Handyink men vem fan bryr sig?? Så länge det funkar så är det ju ok och det gjorde dom. Så nu funkar allt so det ska igen och jag behöver inte springa bort till Caroline så fort jag behöver ngt utskrivet (tackar så hjärtligt föresten:)

Jo nog med mitt otroligt intressanta inlägg ^^ Men en vardag är ju alltid en vardag.

En låt på detta kanske?

Sakna Sakna Sakna



Gud vad jag saknar Jason.. Det är galet mycket!
Jag är här hemma i detta kalla vidriga väder och han är hemma i Trinidad i den alldeles underbara för varma värmen och limear i ngn bar på stranden.

Hade jag varit rik så hade jag inte tvekat en sekund på att packa min väska igen och dragit mig över atlanten och rakt in i hans underbara famn.

Det är jobbigt att sakna hela tiden. När jag är borta saknar jag alla här hemma men nu när jag är hemma så saknar jag honom hela hela tiden. Varför kan inte alla bara vara på samma ställe hela tiden?? Men som min käre pappa sa så klokt till mig en gång i tiden "Din vilja växer ute i skogen!" jo den gör väl det antar jag...

 




RSS 2.0